Asociatia Joc Responsabil a raspuns, in ultimul an, la aproape 6000 de apeluri de la persoane care au solicitat consiliere psihologica gratuita sau simple informatii despre gambling si adictie. 4000 dintre acestea au beneficiat gratuit de consiliere si psihoterapie din partea specialistilor echipei Joc Responsabil.

Concret, aproximativ 3500 de persoane au accesat programul Consiliere online 24/7, respectiv chat-ul disponibil pe website-ul www.jocresponsabil.ro, cu scopul de a discuta cu psihologi. Varful de accesari s-a inregistrat in luna Decembrie, cand aproximativ 500 de persoane au stat de vorba cu specialiștii din acest program. In paralel, prin programul Joc Responsabil, programul de psihoterapie al AJR, care presupune linia telefonica gratuita (0800.800.099) si sedinte gratuite intr-unul din cabinetele din Bucuresti (2), Cluj-Napoca (1), Iasi (1), Constanta (1) si Craiova (1), s-au inregistrat aproximativ 2500 de apeluri telefonice. Dintre acestea, 900 au fost pentru inscrierea la sedințele de psihoterapie, iar in cabinetele psihoterapeutilor Asociatiei au ajuns 650 de persoane. Celelalte apeluri telefonice au fost legate de alte solicitari pe care apelantii le aveau in legatura cu platformele sau cu operatorii de jocuri de noroc direct.

Daca nu ar exista demersuri precum Joc Responsabil, probabil ca nu ar exista niciun fel de limita si oamenii care au nevoie de sprijin ar fi disperati pentru aă nu au unde sa-l gaseasca atunci cand simt ei nevoia. De aceea este atat de importanta existenta Asociatiei Joc Responsabil. Din fericire, majoritatea cazurilor pe care le intalnim sunt acelea de simple probleme de joc si se pot rezolva prin consiliere psihologica pe termen scurt, iar în cazul prevenției, lucrurile stau și mai bine, pentru ca acest serviciu vine în completarea programului de educatie Antrenat de Majorat, desfasurat de noi in liceele din tară pentru a educa adolescentii. Trebuie sa-i tratam pe jucători cu demnitate. Ei sunt, in multe dintre cazuri, persoane inteligente, cu un grad destul de bun de educatie, dar persoane aflate sub presiune sau in depresie si fată de care trebuie sa manifestam respect chiar dacă poate uneori ne mint, ne fac rau prin comportamentul lor. Sunt persoane care, în fond, au nevoie de ajutor, susține Dr. Cristian Andrei, neuropsihiatru si coordonator al programelor Asociatiei Joc Responsabil.

 

Programele Asociatiei Joc Responsabil au misiunea de a oferi suport celor care se regasesc intr-o criza, sa ii ajute sa depaseasca starea de neliniște. In paralel, derulam si programe educative, așa cum este programul Antrenat de Majorat, pentru a educa adolescenții în legătură cu tot ceea ce inseamnă distractie pentru adulti ii implicit jocuri de noroc, cum sa se pozitioneze correct in raport cu valoarea si castigarea banilor si cum sa se afirme altfel decat prin consumul de distractie sau castigul rapid de bani.” – Ovidiu Iosif, director executiv Asociatia Joc Responsabil.

 

Asociatia Joc Responsabil, organizatie finantata de industria jocurilor de noroc, a primit in total, in perioada pandemiei, peste 10.000 de apeluri de la persoane care au necesitat indrumare in problematica jocurilor de noroc ori sustinere emotionala pentru gestionarea situatiei generata de criza sanitara. In plus, fata de activitatea pe care o desfasoara in mod curent, in 2021, Asociația Joc Responsabil si-a pus gratuit la dispozitie serviciul non-stop de consiliere psihologica si pentru pacientii COVID-19 internati in Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucuresti, apartinatorilor ai personalului medical din spital, cu scopul de a contribui la ameliorarea starii psihologice ai emotionale a acestora.

Asociatia Joc Responsabil este o organizatie sustinuta de Grupurile Fortuna, Superbet, Game World si de Unibet, Vlad Cazino, Loteria Romana, Maxbet, Admiral, Stanleybet, Kambi, Las Vegas si BetOne.

sursa: https://www.casinoinside.ro/evolutia-asociatiei-joc-responsabil-si-a-adictiei-fata-de-jocurile-de-noroc-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site web foloseste cookie-uri si va solicita datele personale pentru a va imbunatati experienta de navigare.