Marcelo Simoes Mesqueu a devenit primul jucator brazilian care castiga un Main Event EPT . Mesqueu a cucerit turneul EPT MONTE CARLO 2022 MAIN EVENT si suma de 939.840 de euro, învingând un field de 1.073 de participanți.

Cand ultima carte de  pe river a confirmat victoria lui Mesqueu, un moment de cinci secunde de tacere a coplesit scena. Apoi Mesqueu si-a dat seama ce a realizat.

“Haideti!”, a strigat el, apoi din nou, si din nou. Devenise primul campion EPT din Brazilia.

Mesqueu, in varsta de 55 de ani, nu este strain de succesul in turneele live, avand in palmares un titlu BSOP. Dar aceasta victorie este diferita de cele anterioare – este mult mai mare si mai importanta.

El va asocia pentru totdeauna a doua sa calatorie in Europa cu un turneu care a facut istorie in poker în America Latina si nu numai.

Rezultatele de la masa finala a evenimentului principal EPT Monte Carlo 2022:
Locul 1 – Marcelo Simoes Mesqueu, Brazilia, 939.840 €.
Locul 2 – Mortem Hvam, Danemarca, 564.640 €.
Locul 3 – Dragos Trofimov, Moldova, 397.590 €.
Locul 4 – Jaime Cervantes, SUA, 298 710 euro
Locul 5 – Hugo Pingray, Franta, 228 460 de euro
Locul 6 – Erkan Soenmez, Germania,  167.050 €.
Locul 7 – Ramon Colillas, Spania, Ambasador PokerStars, 125.420 €.
Locul 8 – Yannick Cardot, Franta, 89.770 €.

A fost o batalie lunga si dificila in ultima zi; prima eliminare neavand loc dupa primele patru niveluri.

Mesqueu a prosperat pe parcursul celor sase maini si s-a pozitionat ca cel mai mare favorit la victorie. A trecut la conducere in ceea ce priveste numarul de jetoane si a continuat sa se distanteze constant de restul jucatorilor.

Dupa cina, a început meciul eliminatoriu. Mesqueu l-a eliminat mai intai pe Erkan Soenmez, ultimul jucator calificat online, care a transformat 530 de euro în 167.050 de euro, bani castigati pentru ocuparea locului sase.

La scurt timp după aceea, Mesqueu a cerut all-in cu rege-noua impotriva lui Hugo Pingray, care a platit cu asul-dama, dar fara sa aiba castig de cauza. Pingray a primit 228.460 de euro pentru locul cinci.

Apoi a fost randul lui Morten Hvam sa reduca numarul de jucatori, care l-a depasit pe Jaime Cervantes cu pereche de nouari impotriva as-valet. Cervantes s-a multumit cu locul patru si 298.710 € la debutul sau in EPT.

Urmatorul eliminat a fost Dragos Trofimov, care a ajuns cu un short-stack  pe locul trei, pozitie care a valorat nu mai putin de 397.590 €. Turneul lui Trofimov s-a incheiat dupa ce Mesqueu si-a adjudecat ultimele patru big blind-uri, Main Eventul la heads-up.

Mesqueu a intrat in duel cu un avantaj de peste 3-1 la jetoane si, desi a incercat un deal cu Hvam, nu au reusit sa ajunga la un acord.

Primele cateva maini au fost in favoarea lui Mesqueu. El a marit diferenta dintre cele doua stack-uri, dar Hvam a castigat mai tarziu doua maini pentru a ramane pe linia de plutire.

A treia oara a fost insa cu noroc pentru Mesqueu, deoarece popi din mana sa au tinut impotriva regelui-zece. Cand cartea de pe river a ratat cele patru outs ale lui Hvam necesare pentru a “supravietui” in joc, Brazilia a avut in sfarsit un campion EPT.

sursa: https://www.casinoinside.ro/marcelo-mesqueu-este-castigatorul-ept-monte-carlo-2022-main-event-si-suma-de-p-939-840-de-euro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site web foloseste cookie-uri si va solicita datele personale pentru a va imbunatati experienta de navigare.