PANDEMIA A OPRIT TIMPUL DOAR PENTRU NOI, ANGAJATII DIN INDUSTRIA JOCURILOR DE NOROC

Sper sa se deschida salile, sa ne putem intoarce la munca!”

Angajatii din industria jocurilor de noroc din Romania sufera de mai bine de 1 an de zile din lipsa banilor, a faptului ca nu mai au activitate, se simt exclusi social si invinovătitii pe nedrept de un lucru pe care nu l-au facut niciodata – ca ar raspandi pandemia de covid. Aceasta serie de 3 mini-interviuri pe care v-o prezentam astazi cu 3 persoane care lucreaza in echipa M Planet doreste sa arate tuturor ca oamenii din industria jocurilor de noroc din Romania sunt responsabili, respecta regulile impuse de autorităti si vor sa se vaccineze, chiar daca autoritătile guvernamentale nu au facut prea multe pentru ei în acest rastimp.

Va rog sa ne spuneti cum ati fost afectati de pandemia de COVID 19, implicit de inchiderea salilor de jocuri si putem spune suspendarea domeniului de activitate unde lucrati?

Cristina Barbu, manager sală de jocuri M Planet:

Perioada aceasta a fost si continua sa fie o provocare pentru fiecare dintre noi, inchiderea salilor este o decizie care ne-a afectat extrem de tare din punct de vedere social, dar nu numai.

Constantina Lavinia, operator jocuri M Planet:

Constantina Lavinia

Constantina Lavinia

Pe mine pandemia asta sau cum se numeste ea cu adevarat m-a afectat mai mult psihic, emotional si afectiv, mi-a fost ingradită libertatea si dreptul la munca. Toata societatea asta din care ar trebui sa facem si noi parte ne condamna și ne pune pe ultimul loc. Nu știu de ce ne tratează ca si cum am fi noi vinovatii, oare doar la noi intr-un spațiu de 50m se raspandeste virusul mai repede. Uneori ma gandesc in sinea mea de om mic, pentru ca asa ne face societatea asta sa ne simtim, de ce in centrele comerciale sunt 100 de persoane in acelasi timp si nu au teama ca raspandesc virusul, pur si simplu nu-i corect! De ce timpul este oprit doar pentru noi di nu pentru toata lumea!

Cristina Tanase, operator jocuri M Planet:

Cristina Tănase

Cristina Tănase

Nu cred ca a fost persoana care sa nu fi fost afectata de pandemia de Covid 19, atat personal cat si profesional. Orice om este afectat de lipsa de activitate, de rutina cu care este obisnuit si implicit de reducerea veniturilor lunare. Normal ca și pe mine personal inchiderea sslilor mi-a influentat viata, asa cum am spus si mai sus, prin reducerea salariului si a activitătilor zilnice.

Considerati ca fiind o solutie corecta/normala inchiderea salilor de jocuri? Care ar fi fost din punctul dumneavoastra de vedere masurile pe care guvernantii ar fi trebuit sa le adopte? (fac referire exclusiv la dumneavoastra ca si angajati/lucratori in industria de gambling din tara noastra).

Cristina Barbu, manager sala de jocuri M Planet:

De la inceputul pandemiei in salile de jocuri masurile de siguranta sanitara s-au respectat cu strictete, am pus pe primul loc sanatatea noastra si a celor ce ne calca pragul. Am fost intotdeauna atenti la dezinfectarea spatiilor, la purtarea mastii pe intreaga durata a sederii in sali, paravane despartitoare intre aparate, dar si distantare sociala datorita suprafetei salii de joc, dar si prin reducerea capacitatii spatiului la 30%. In contextul in care masurile de siguranta se respecta si industria este una cu risc slab de raspandire a virusului inchiderea salilor de jocuri nu este o soluție cu un real beneficiu.

Constantina Lavinia, operator jocuri M Planet:

De ce doar in domeniul jocurilor de noroc este pusa problema raspandirii? Sunt indignata de comportamentul si deciziile care au fost luate de “mai marii” nostri!!!

Aceasta industrie a jocurilor de noroc nu obliga pe nimeni sa facă nimic, totul e voluntar si legal si totuși e privita ca o oaie neagra de societate, fara sa constientizeze ca aduce destul de mulți bani la bugetul statului.

Cristina Tanase, operator jocuri M Planet:

Nu consider inchiderea salilor de joc ca fiind o soluție nici corecta, nici normala. Poate ar fi fost normala daca nu se respectau masurile impuse de guvernanti, dar atata timp cat acestea au fost urmate cu strictețe, nu vad a fi corecta suspendarea activitătii. Consider ca masurile deja luate erau suficiente. Si anume: numar limitat de clienti in sală, panouri de plexiglass intre aparate, maști, dezinfectanti, toate bauturile sigilate. Masurile impuse si aplicate protejau atat clientul cat si angajatorul.

Care considerati ca ar fi solutiile pentru reinceperea activitătii? Credeti ca vaccinarea ar fi o solutie? V-ati vaccina? De ce?

Cristina Barbu, manager sala de jocuri M Planet:

Responsabilitatea.  Cu totii ne dorim intoarcerea la normalitate, vaccinarea este un prim pas. Da, ma vaccinez pentru ca îmi doresc aă am grijă de mine si de cei din jur.

Constantina Lavinia, operator jocuri M Planet:

In ceea ce privește vaccinul nu am nici o problema, doar ca si acolo se minte poporul cu televizorul, sunt pe o lista de asteptare fara nici un raspuns. Se strigă tare sa mergem la vaccin dar de fapt ele nu exista si aici eu imi spun ca poate nu ne dorim atat de tare sa iesim din situatia asta, cuiva îi convine să fim asa! Dar cui? Mie sau colegilor mei sigur nu, celor care au ramas fara munca si care nu au cu ce plati chiriile sau imprumuturile, sigur nu!

Ii inteleg si pe cei care se tem de vaccin, au de ce, statul nu iti ofera nici informatii si nici garantii, sunt state care in momentul de fată au depasit pandemia, unii s-au vaccinat in proporție de 60%, au avut cu ce, iar altii au alocat bani pentru foarte multe teste, libertatea lor, revenirea la o viata normala se bazeaza pe teste facute recent, la noi e atat de scump incat depașește bugetul saptamanal al unei familii. Solutii sunt, dar nu riscam! Poate trece singura, ca noi așa suntem invatati sa ne pice din cer o solutie.

INDUSTRIA JOCURILOR

INDUSTRIA JOCURILOR

Cristina Tanase, operator jocuri M Planet:

In mod normal sunt adepta vaccinurilor. Il fac pe cel antigripal anual. Vaccinarea pentru reinceperea activitatii ar fi o solutie insa doar pe termen scurt. Imunitatea oferita este de 6 luni si nu mi se pare normal sa obligi oamenii sa se vaccineze de 2 ori pe an. Asta ar trebui să fie alegerea fiecaruia. Din pacate pentru noi nevoia de a ne intoarce la serviciu este mai mare decât potentialele repercursiuni ale unui vaccin despre care toata lumea se contrazice în declaratii.

Exista un numar important de angajati din industria de jocuri de noroc din țara noastra care au fost nevoiti sa se reorienteze in ceea ce priveste meseria pe care o practicau inainte de pandemie si sa migreze spre alte domenii, voi de ce nu ați facut acest lucru, ce v-a determinat sa ramaneti fideli companiei M Planet?

Cristina Barbu, manager sala de jocuri M Planet:

Corectitudinea si implicarea de care am avut parte de-a lungul anilor din partea oamenilor care se află in spatele brandului  M Planet.

Constantina Lavinia, operator jocuri M Planet:

Eu raman fidela brandului M Planet pentru ca acolo am crescut! Daca e nevoie sa ma vaccinez, o voi face, voi face tot ce este nevoie si tine de mine sa revenim la normal! Va mulțumesc.

Cristina Tanase, operator jocuri M Planet:

Motivul pentru care am ramas fidela companiei M Planet este pentru ca si ea ne-a fost fidel noua. Nu s-au facut concedieri, salariile/șomajul a fost dat intotdeauna la timp. Este normal ca loialitatea sa se rasplateasca cu loialitate.

Care sunt speranțele voastre in ceea ce privește viitorul vostru în industria de jocuri din perioada imediat urmatoare?

Cristina Barbu, manager sala de jocuri M Planet:

Sper sa se deschida salile, sa ne putem intoarce la munca!

Cristina Tanase, operator jocuri M Planet:

Avand in vedere tot ce s-a intamplat sper doar sa putem deschide salile cat mai curand, sa revina lucrurile la normal si bineinteles, ca activitatea sa se desfasoare fara alte intreruperi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site web foloseste cookie-uri si va solicita datele personale pentru a va imbunatati experienta de navigare.